tips senang nak TUKAR BACKGROUND
Wednesday, 12 October 2011 . 0 word(s) .
hei..~!da berapa hari tak update kan?
kali nie nak bagi tips jerp..
huhu...nak buat TUTORIAL tak layak lagi kot..
tahu tak camne nak tukar BACKGROUND tanpa tukar TEMPLATE??
kalau tak tahu ,jom tengok kat bawah..oke~!

first sekali....korang gi jumpa ATOK aku yang sorang nie ..
cari la imej background yang korang minat..
dah dapat cari??
sebagai contoh aku amik background nie..

just perlu save image as dalam folder korang..oke~!
dah save kan??ikot ni pula..
korang log in > dashboard > design >template designer oke..
korang pergi pula dekat background..
nampak tak page macam ni

[kalau rabun,pandai-pandai ZOOM oke..haha :) ]

klik kat anak panah yang aku dah REDBOX tu oke,,
tekan upload image..if nak pilih yang sedia ada pun oke gak.. :)
pastu pilih lah pixca background..tunggu preview background oke..
save kalau berjaya oke..

try pelan-pelan,,jangan gopoh-gopoh.. :)
go0dluck D.E.A.R.. 





Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


// ON PLAYING