jangan semak kan blog lah!
Tuesday, 11 October 2011 . 0 word(s) .
hurm,,malam nie saja-saja jerp bagi nasihat untuk budak-budak terlebih kreatif.
kat dalam blog jerp la..
korang rasa apa benda yang patot korang buat dalam blog??

nuffnang exchange float??
better tak payah..benda tu menyemak plus menyusahkan orang nak baca blog..
turun bawah naik atas ,,mana-mana ko pergi kat blog benda tu ada...
aissshhh...kecah.!
aku pernah pakai...ingat smart ..last-last buang juga,,
sebab SO MENYEMAK..

welcome&comment widjet..?
nie pun sama jerp oke...
memang la lawa,,cute-cute bila letak kat blog..
ada macam-macam bentuk,,,dengan K-POP,SPONGEBOB la,,itu la ini la..
tapi benda tu macam tak ada FUNCTION wei..~!
bukannya korang letak benda tu orang comment pun..

satu benda penting,,,TULISAN korang tu weyh.
buat-buat la tulisan yang simple..
jangan la korang pakai tulisan berantai..
macam nak tulis surat zaman-zaman dulu..
maybe korang tengok lawa jerp tulisan korang yang bersambung-sambung uh..
tapi orang yang baca naik juling la sayang..

BLOG JANGAN WARNA WARNI SANGAT..
orang bukan suka benda yang colourful-colourful nie..
ingat nak kreatif sangat kan...
post font lain warna,post title lain warna...
INGAT SMART LA TU..
x pun weyh..

BUAT LAH 2 COLUMN,JANGAN 3..
orang yang buat blog dia dengan 3 column,,akan nampak sikit serabut blog dia..
it better if we use 2 column in blog...
kalau guna 3...korang akan penuhkan dua-dua belah korang dengan benda ala
yang entah pape..
dengan pixca la,clock la,mood,,status..tahpape an,,
memang nampak serabai..
percayalah,,aku pernah buat..memang serabai la weyh..:)
tak tipu awak pun..(baik nya :P)

LAGU TRY LA YANG SLOWLY,COMFORTABLE
lagu yang korang rasa ,orang akan dengar berulang kali,,
jangan letak lagu rock kapak..menjerit-jerit..
sah la orang tak akan tengok blog kau lagi.

nie sedikit sebanyak yang aku tahu tak BETTER kita taruk(letak)kat blog,,
tapi ikot kreativiti korang la..
BLOG KORANG ,HAK KORANG..


peace no WAR (^_^)






Thanks for reading :)




Older Post . Newer Post


// ON PLAYING